_

tisdag 11 november 2014

Inred med gammalt, fint och fult

Boknäs bokskåp

Bokskåp från Erikshjälpen, tavlor inropade på auktioner och från bröllopsresan, rökbord ärvt av gammelmormor och fåtölj från Blocket med en filt som vi fått som gåva. Den här bilden säger en del om hur vi möblerar vårt hem. Att gå på loppisar, åka på bondauktioner och snoka på nätauktioner hemifrån soffan är ett intresse som jag och maken har gemensamt.

 Boknäs bokskåp

Allra roligast är när man får reda på något man inte visste om en möbel eller föremål. För några dagar sedan hände det när jag lade ut ett foto på Instagram på vårt skåp. Det visade sig att modellen heter “Boknäs-skåp”. Förebilden var ett amerikanskt bokskåp men den blev en vanlig typ av möbel i affärsinredningar, speciellt herrekiperingar.

Boknäs bokskåp

I stället för strumpor och kalsonger har vi fyllt hyllorna med både böcker och onödiga, fina och fula småprylar, även de samlade från olika loppisar under åren. Man ska inte vara rädd för fult. Ibland kan någon grotesk grej göra det fina ännu finare.

Boknäs bokskåp

Kolla bara på stenarna med de målade ögonen längst till vänster på bilden ovanför, visst får deras blängande blickar glasbubblan att skimra extra vackert?

2 kommentarer:

  1. Vackert! Sån känsla man får när man ser bilderna. Verkligen "fångat" den.:-)

    SvaraRadera
  2. Härligt att du gillar det! Tack för din fina kommentar!

    SvaraRadera