_

måndag 10 november 2014

Höns och höstlöv i trädgården

Hedemorahöns, höns i trädgården

Jag har varit lite ängslig över att släppa ut hönsen i trädgården tidigare. Först nu har vi kommit upp i en flock om tolv fullvuxna. Tidigare har de varit för få eller alldeles för unga för att upptäcka världen utanför den hönsgården, har jag tänkt.

Höns i trädgården. Hedemorahöns

Men nu känner jag mig tryggare. Dessutom är köksträdgården rensad från allt som vi människor vill äta och jaktsäsongen är över så vi behöver inte vara rädd för att få in okoncentrerade jakthundar i trädgården.

Höns i trädgården. Hedemorahöns 

Jag undrar om Babsan skulle våga skrämma iväg en katt eller en tax? Han är ju inte direkt någon macho-tupp… Inte den som tränger bort någon höna från maten, inte den som stannar kvar och försvarar flocken om han upplever något obehagligt utan då lägger han hellre benen på ryggen. Sympatisk som person alltså, men hönorna kanske skulle känna sig svikna om någon med huggtänder närmar sig…

Höns i trädgården. Hedemorahöns

Nåja, de verkar inte tänka på så mycket på det. Tvärtom verkar de väldigt nöjda där de sprätter mellan hallonbuskarna, pickar på fallfrukt och betar gräs i höstträdgården.

2 kommentarer:

  1. Vilka jättefina! Det är få saker som ser så trivsamt ut som en pickande hönsskock!

    SvaraRadera