_

söndag 18 maj 2014

Äntligen hemma i den byggdammiga verkligheten!

Frontespis
Vi har flyttat hem! Förra fredagen blev hemlängtan så stark, så trots att snickarna hade en del kvar packade vi våra väskor och flyttade hem igen. Åtta veckor i stan blev det. Och efter nio veckors ombyggnad ser huset ut som på bilden ovanför. I guiden till att söka bygglov finns bilder från hur fasaden såg ut med den gamla takkupan.
Hall med glasade spegeldörrar
I stället för att mötas av en strukturtapet och en gabonimitationsmålad dörr in till en plastmattsrosa wc kliver man nu upp för trappan i badande ljus genom spöjsade fönster. Har man tur möts man också av en sjungande Nella!
Hall med spröjsade spegeldörrar
På måndag fixar snickarna de sista småsakerna. För oss återstår fortfarande en hel del; målning, putslagning av murstocken (som syns till vänster på bilden ovanför), glasning och kittning av fönster, tapetsering, platsbygga förvaring i klädkammare, barnrum och arbetsrum och till slut lyxuppgiften att inreda rummen.
Under de här nio veckorna har vi kämpat många kvällar efter jobbet och i princip varje helgdag. Strategin är att köra järnet i tre veckor till, sedan ska vi bara låta latheten och lusten bestämma under en viloperiod. Du som också långtidsrestaurerar – brukar du planera in vila medvetet?
04. Hemflytt
Det finns annat som jag vill ge min uppmärksamhet också – trädgården och djuren! Hemmablindheten har botats, de rufsiga rabatterna och de vildvuxna ogräsen är ursäktade. Aldrig har väl våren varit så vacker som i år?!
hedemorahöns
Kaninerna har kommit ut på grönbete och hönsflocken har utökats med sju bedårande kycklingar. Fem av dem är åtta veckor och de två äldsta damerna är elva veckor. Alla är hedemorahöns precis som resten av gänget.
Maj, månaden då så mycket förändrades!

6 kommentarer:

 1. Men oj vad fint det ser ut, det kommer ju bli ljuvligt när ni är klara! Själv känner jag att jag nog måste önska mig en övervåning i julklapp 😊.

  SvaraRadera
 2. Att längta hem är en gåva... Huset blev verkligen så mycket bättre med den nya kupan det fick en helt annan resning än tidigare. Ni verkar ha mycket spännande renoveringsjobb framför er.
  Ha en bra dag...

  SvaraRadera
 3. Så fint det blev med takkupan. Huset sträcker på sig. Och pardörren var ju underbar - kommer den från en glasveranda må tro?

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Pardörrarna och fönstren är ett härligt blickfång, inte undra på att lilla Nella sjunger!

  Allt gott!
  Cia

  SvaraRadera