_

tisdag 13 augusti 2013

Kycklingarna blir höns… och tuppar

02. Flingan och Blonde Redhead
Flingan och Blonde Redhead

02. Mrs Miyagi
Ni minns väl Karate Kid? Det här är Mrs Miyagi.

02. Babsan
Tuppen Babsan fick sitt namn för att han hade eyeliners som kyckling. Nu har de vuxit bort men som grannaste tuppen bär han fortfarande upp sitt namn.

Från att ha hört små virrande pip från hönsgården kan man då och då höra skränande målbrotts-kuckelikun. Det kommer från våra tre tuppar. Nu har kycklingarna blivit tonåringar och det visar sig att av våra sju dunbollar är det fyra hönor och tre tuppar.

01. Pastell och Pepper
Pepper tittar fram bakom Pastell

Fy, vilken ångest att behöva sälja två av tupparna! Jag som är så nykär! Men för att skona dem från slagsmål måste jag. Därför har jag nu beslutat att sälja Pepper och Pastell. 50:-/st för dessa två charmerande Hedemoratuppar. Snyft!

2 kommentarer:

 1. Å vilken härlig blogg! Roligt att se fler trädgård/höns/inredningsbloggare, och som dessutom bor här i gävletrakten! Jag hade gärna gett Pepper & Pastell ett nytt hem, men tyvärr kommer vi inte hinna göra klart vårt hönshus förrän i vår :/ Hit kommer jag återvända mååånga gånger!

  SvaraRadera
 2. Oj så stora de blivit. Hoppas tupparna får nya och fina hem där de kommer att trivas, utan slagsmål.
  Idag låg ett nytt nummer av Gård och Torp i brevlådan, bläddrade lite snabbt och väntar med läsningen tills tiden finns.

  Ha det gott i Lågbo!
  Kram
  Cia

  SvaraRadera