_

torsdag 26 februari 2015

Byns vackraste trädgård till salu

11807462

Varje gång vi åker mellan hemmet och staden passerar vi byn Verkebro det här lilla gulliga huset ligger. Här finns byns vackraste trädgård och från våren till hösten kör jag extra sakta förbi huset för att få en skymt av perennstråken med tulpaner, pioner och rosor.

namnlöst

namnlöst-2

Ibland ser jag också den söta tanten som bor i huset stå och påta i rabatterna eller gå med skottkärra till växthuset. Jag har tänkt att jag skulle vilja stanna och prata med henne. Huset och trädgården gör mig så nyfiken! Jag vill veta  om det är hon som har anlagt trädgården och vill höra henne berätta om husets historia.

11807477

Men i går såg jag en annons i tidningen. Gården ska säljas! Jag fick en klump av ledsamhet i magen. Tänk att behöva lämna det här fantastiska stället! Jag projicerar  naturligtvis mina egna känslor inför den hemska tanken på att behöva lämna mitt eget hus. Kanske tanten känner sig klar med livet på gården och tycker det ska bli skönt att flytta. Kanske är hon less på att sätta tulpanlökar, hålla koll på tegelpannor och svärta vedspisen.

11807432 11807444

Hur som helst klamrar jag mig fast vid hoppet om att huset ska få en ägare som fattar hur fint det är med funkiskök, spegeldörrar, vedspis, jadegrönt kakel, originalfönster, gamla dörrar, glasveranda, jordkällare, fasspontpanel och tegeltak. Gör du det? Lägg ett bud i så fall!
http://objekt.fastighetsbyran.se/?objektGID=OBJ2090_1390509272&source=hemnet&images=1

11807449

11807454

Alla bilder kommer från Fastighetsbyrån.

10 kommentarer:

 1. Alltså, huset är ju perfekt? Visste inte att det fanns så välbevarade hus kvar. Ser ju som om nån lagt tio år på att återställa huset...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha! Vilken träffande beskrivning. Precis så är det!

   Radera
 2. Jätte fint hus mycket potential till dröm hus och utgångspriset inget, jätte billigt!!! Själv letar jag efter ett sådant gammalt hus att köpa på orust. Där får man tredubbla priset, löjligt dyrt på husmarknaden där:-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det prisvärt! Hoppsan - vilken förvivlan att vara intresserad av att äga ett gammalt hus på Orust : / Hoppas du hittar ett till ett rimligt pris tillslut!

   Radera
 3. Vilken dröm! Jag håller tummarna att det flyttar in en glad familj som älskar att odla blommor och grönsaker, som tycker om att hugga ved till den vackra spisen i köket och som kommer njuta av allt det som har bevarats i det här fina huset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vore en drömfamilj för ett drömhus!

   Radera
 4. Vet du, jag tycker du ska knacka på hos tanten och berätta och fråga allt det här. Utan att känna varken dig eller henne så tror jag att det skulle bli trevligt! Snart kan det ju vara försent...

  Lina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att du har rätt. Jag önskar jag vore socialt ohämmad och kunde göra det...

   Radera
 5. Vilket fint fint hus det är! Så många fina detaljer och trädgård.
  Hoppas att köparen kommer att vara någon som kommer att ta hand om huset som det ska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Det vore en skräck att se köksinredning och fönster ligga slängda på gårdsplanen i vår.
   PS. Tack för ditt uppmuntrande mail. Det gjorde mig så himla glad! Och vilket fantastiskt vackert hus du har! Jugend är en av mina favoritstilar. DS.

   Radera