_

fredag 4 oktober 2013

Jobba med byggnadsvård

Mariestad
Det här har varit en intensiv vecka! Efter resan till Dalarna åkte jag söderut till Mariestad. Där var det nämligen Byggnadsvårdens konvent i tre dagar. Jag var inbjuden som föreläsare för att berätta om ett projekt som vi jobbar med på museet. Väldigt smickrande att bli en av de utvalda föreläsarna, måste jag säga! Det var över 350 personer som deltog i konventet. Jag har haft tre fantastiskt bra dagar! Träffat många gamla klasskompisar, jobbarkompisar och en massa kollegor från olika delar av landet.
Det är en spännande bransch med många olika typer av yrkeskategorier. Att jobba som byggnadsantikvarie som jag gör, är bara ett av alla möjliga sätt man kan jobba med gamla hus. Andra yrken som man kan specialisera sig inom är t.ex. arkitekt, konservator, forskare, hantverkare, fastighetsförvaltare, lärare, journalist, författare, fotograf, kommunikatör, konsult, konsulent, byggmästare, materialproducent, försäljare…
Ibland önskar jag att man kunde ha femton yrkesliv. Då skulle jag prova på allihop!
Om du är intresserad av att utbilda dig till något som har med gamla hus att göra vill jag tipsa om att gå på Campus Gotland och Göteborgs Universitet.

1 kommentar: