_

fredag 11 oktober 2013

En podcast och tre radioprogram om hus

Pod 1  Pod 4
Pod 2  Pod 3
Vill du ha hus i öronen vill jag tipsa om en podcast och fyra radioprogram som du kan lyssna på genom datorn eller om du har en smartphone.
Staden” är en podcast i fyra delar som handlar om olika städer i Sverige och Europa. Jag har precis lyssnat på avsnittet om Hjo där programledarna Dan Hallemar och Håkan Forsell bl.a. berättar och reflekterar omkring hur kulturmiljövården har vuxit fram.
Av alla årets sommarpratare i P1 är Li Pamp min favorit. I sitt sommarprat filosoferar hon om kärleken till och nyfiken på både föremål och människor som har ålder och patina.
Fasad” är en reportageserie som handlar om hur mänskliga företeelser, vanor och ovanor, avspeglar sig i arkitekturen. Äntligen hörs en normkritisk röst i den annars så mansdominerade och heteronormativa arkitekturvärlden! Katarina Bonnevier är min nya idol.
Att sörja ett hus” är en serie från 2007 men med ett tidlöst tema; människors känslomässiga förhållande till byggnader. Programmen bygger på samtal med människor som på olika sätt är berörda efter att ha förlorat ett hus.
Har du något annat tips om någon podcast eller några radioprogram för oss som är intresserade av hus, hantverk, trädgård, inredning och historia?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar