_

tisdag 20 oktober 2015

Badrum med grönt kakel

Badrum, grönt kakel. Foto: Erika Åberg
Jag har huvudet fullt med badrum. Dels för att jag nyligen gjort ett badrumsreportage för Gård & Torp, dels för att vi ska börja planera för ett litet, litet badrum på övervåningen. Badrum är förresten fel benämning. Man kommer inte att kunna bada där. Inte duscha heller. Utrymmet är inte större än att man kommer att få plats med en wc och ett handfat. Men det är ändå många beslut som ska göras. Val av kakel, wc, handfat, blandare och golvmaterial.

Jag letar inspiration överallt och blev så glad när jag fick sova en natt bredvid det här gröna badrummet på Bjertorps slott. Så himla snyggt gjort! Slottet är byggt 1911, precis samma år som vårt hus. Slottets arkitektur och inredning går i en dov, maskulin jugendstil och jag tycker att badrummet är så fint anpassad till resten av huset.
Badrum med grönt kakel. Foto: Erika Åberg
Grönt kakel, alltså! Det är så tilltalande! Här i en rektangulär form med fasade kanter. Tillsammans med vitt, svart och krom blir det sådan sting! Det här badrummet har en lyxig känsla, som det passar sig för ett slott. För vår enkla bondgård vill jag ha en mer anspråkslös stil. Men nog lutar det åt grönt, allt...
Badrum med grönt kakel. Foto: Erika Åberg

1 kommentar:

  1. Vilket härligt badrum! Den gröna färgen är jättefin, funderar starkt på grönt i vårt nya badrum. Haft funderingar på den lite ljusare "50-tals gröna", men detta var ju superfint, får nog tänka om :-)

    SvaraRadera