_

torsdag 12 mars 2015

“-Hur går det på nya jobbet?”

namnlöst-2
“-Jo, tack! Det går bra!” Det känns till och med bättre än vad jag hade vågat hoppats på.
Nu har jag kört heltid med min egen firma i lite drygt två månader. När jag valde att säga upp mig för att satsa på att utveckla det egna företagandet tänkte jag att det kommer att dröja lång tid innan jag får erbjudanden om uppdrag och samarbeten. Jag tänkte att det gäller att ligga i själv, ringa runt, söka upp folk och erbjuda mina tjänster. Jobba stenhårt i minst ett år innan erbjudanden börjar ramla in av sig själva.
Det var min första felberäkning – men en positiv sådan! De senaste två månaderna har jag blivit glatt överraskad av vitt skilda förfrågningar som har knackat på dörren. Vissa blir av, vissa leder ingenstans och vissa måste jag tacka nej till av olika anledningar. Men ALLA blir jag jätteglad över och smickrad att få frågan.
namnlöst
Rent fysiskt sitter jag antingen hemma, på ett kontor i stan eller så reser jag till annan ort, mest Stockholm. På kontoret i stan jobbar en handfull andra konsulter. Det är kul att lära känna dem och oerhört berikande att ta del av deras erfarenheter. Ensamheten som många enmansfirmor kan känna kan jag alltså välja bort när jag vill.
Och själva kontoret är helt fantastiskt! Kolla de två översta bilderna. En gammal lägenhet med fyra rum i fil, spegeldörrar, serveringsgång, högt i tak och stora fönster. Det känns väldigt lyxigt att kunna växla arbetsmiljö mellan lantligt lugn och stadspuls.
namnlöst-3
Så vad sysslar jag med om dagarna? Jo, sammanfattningsvis tre saker:
1. Skrivande. Jag fortsätter att skriva krönikor för Gård & Torp och artiklar om allt möjligt inom kulturhistoria och byggnadsvård.
2. Byggnadsantikvarisk konsult. Jag tar uppdrag som konsult och ger råd om hur man kan restaurera gamla hus. Det röda huset på bilden ovanför är en villa på Lidingö där ägarna ville ha experthjälp inför en ombyggnad.
3. Bokproduktion. När jag jobbade på Länsmuseet Gävleborg gjorde jag en bok tillsammans med journalist Helen Granditsky på Gefle Dagblad. Den hann inte bli klar innan jag slutade, så jag fortsätter som redaktör även nu. Om några veckor går den till tryck!
Mycket roligt som redan har hänt – och mycket att se fram emot!

4 kommentarer:

 1. Så roligt att det går bra! Önskar man hade haft modet att gå en sådan utbildning, älskar gamla hus😊Men efterfrågan är nog inte så stor i denna delen av landet tyvärr... Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Grattis till lyckat företagande! Alltid roligt att höra när någon vågar satsa och det går riktigt bra. Ända från början till och med :) Och så måste jag passa på att säga att jag älskade din krönika i senaste Gård & Torp! Vilket bra och fint sätt att bidra till den stora viktiga frågan. Genom en byggnadsvårdares perspektiv. Heja dig!

  // @nina.elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Så roligt att du gillade krönikan!

   Radera