_

fredag 16 januari 2015

Tips för ett tidseffektivt barnkalas

Milton 6 år

Hurra för Milton som fyllde sex år i onsdags! Han är så stolt över sin nya ålder, sin glugg, att han ska få veckopeng och det faktum att han ska börja i skolan i höst.

Jag är så stolt över honom som kommer ihåg att packa sin ryggsäck på torsdagar när det är simskola, som alltid plockar undan sin tallrik efter maten utan att man behöver påminna och som tränar intensivt på att vara en tålmodig storebror.

namnlöst

I förrgår hade han kalas för sina jämnåriga dagiskompisar. Inspirerad av några av de andra föräldrarnas kalasupplägg blev det ett underbart tidseffektivt kalas! Vi är de enda lantisarna på förskolan och bor tre mil från alla andra. Att slakta en helgdag för alla föräldrar och barn som skulle komma ut till oss kändes som resursslöseri, därför gjorde vi ett annat upplägg:

Jag och maken tog en varsin, ballongprydd bil och hämtade de sex kalasbarnen på förskolan i onsdags kl. 14. Sedan for vi hem till vår gård.

Efter en snabb hälsning hos hönsen och kaninerna (stadsungarna tyckte det luktade bläää i hönshuset) gick vi in i huset. Kalasandet började med ett rejält mellanmål med hamburgare, morots- och gurkstavar. Sedan blev det presentöppning, följt av tårta, fingerdocksteater, fiskedamm och en himla massa lek  avrundat med nedvarvning i soffan.

Barnens föräldrar hade organiserat hämtningen så det var bara två föräldrar som behövde åka ut till oss för att hämta barnen kl. 17:30.

Det är kanske inte alla förskolor som skulle släppa iväg barnen på kalasutflykt, men eftersom vår är ett föräldrakooperativ har vi stor frihet att hitta på saker med barnen. Det var dessutom mitt arbetspass på förskolan - och att kunna göra det som ett kalas för min egen son var oerhört lyxigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar