_

torsdag 25 december 2014

Modellen för en jul utan stress

Inglasad veranda

I går var det julafton och i år tror jag minsann att vi lyckades med konststycket att åstadkomma en stressfri jul! Klapparna inhandlades på nätet eller loppisar. Jag mår illa av tanken på att ströva planlöst i något köpcentra för att leta julklappar i sista minuten, så det slutade jag med för länge sedan.

Inglasad veranda

När det gäller maten tänkte vi utanför traditionen i år. I stället valde vi det enklaste, godaste vi vet. Jag ville att vi skulle ha parmaskinka i stället för julskinka, Milton valde kycklingklubbor i stället för revbenspjäll, Nella ville ha kalamataoliver i stället för sill och Björn valde färsk salsiccia i stället för prinskorv. Vi hade ovanligt få gäster i år, bara svärfar och en av mina bröder. Därför kunde vi lyxa till även efterrätten som blev glass från Ben & Jerry och Häagen-Dazs. Bara att lyfta på locket och njuta!

namnlöst-3

Nu är inte julfirandet klart för vår del, utan vi ska fara runt i mellersta Sverige i tre dagar för att träffa vår stora släkt, så en och en annan julskinka blir det nog ändå tillslut. Men någon stress tänker jag inte stoppa ner i magen!

3 kommentarer:

 1. Ja det lät verkligen stressfritt, huvudsaken att man gör det man själv vill! Kan väl inte säga att det varit lika stressfritt här före jul. pga av olika anledningar blev mycket kvar till "sista minuten" vilket jag tänkte undvika men så är det med livet, det blir inte alltid som man tänkt men det blev jul i år också och nu har vi resten av veckan ledigt att göra vad vi vill, härligt!!!
  Vilka mysiga bilder du visar!
  Ha en fortsatt fin jul!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 2. Ja, stressfritt strävar jag till också. Inte alltid man lyckas, men skönt när det blir lugnt. Om inte för egen del, så för barnen! Det viktigaste är en glad mamma och pappa! Inte alla julklappar eller godis…

  SvaraRadera
 3. Haha! Det jag egentligen skulle kommentera var de vackra bilderna! Ungefär som jag föreställer vår farstukvist sen...

  SvaraRadera