_

tisdag 4 november 2014

Hemmet på landet och förskolan i stan

namnlöst-2

Vi bor på landet men jobbar och har barnen på förskola i stan, tre mil från hemmet. I bland, ganska sällan som tur är, blir det lite problematiskt. Som idag när jag är sjuk och maken inte hade möjlighet att lämna eller hämta barnen på dagis.

Inte vet jag hur ni andra småbarnsföräldrar har det – men i vårt hus är det totalt omöjligt att vila med en vild femåring och en energisk treåring hemma. Att medla i syskonbråk med snurrigt huvud, ömmande muskler och hes röst tänker jag inte utsätta mig för! Det var alltså uteslutet att låta barnen vara hemma med mig.

namnlöst

Att åka in med barnen, hem igen och tillbaka för att hämta dem skulle ta två timmar och tolv mil i bil, så det var inte heller ett alternativ. Men som tur är har maken stans bästa arbetsplats! Ett kontor mitt i centrum, inredd i en lägenhet från mitten av 1800-talet med hemtrevligt kök och ett övernattningsrum med bäddsoffa. De flesta som jobbar på firman, jobbar antingen hemifrån eller är ute hos sina kunder, så idag var det helt tomt på kontoret.

namnlöst-3

Jag körde in till stan, lämnade barnen på förskolan och åkte till kontoret. Nu ligger jag här i soffan med tända ljus och honungsvatten på bordet och ljuvlig tystnad i öronen. Ovanlig men lyckad lösning på en lantis vardagsproblem!

7 kommentarer:

 1. Vilken toppenlösning, verkligen kanon.

  SvaraRadera
 2. Det var väl en smart lösning, det är verkligen inte lätt att få nån vila med småbarn hemma.....jobbigt när man är febrig o genomförkyld......Krya på dig!
  Jag tittade in för jag tänkte kolla om det stod något om trägolv här......:)
  Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för krya-på-hälsningen, Nettan! Trägolv är ett intressant ämne! Är det något särskilt du funderar på?

   Radera
  2. Vi ska byta golv i sovrummet däe det nu bara ligger nåt tråkigtplast golv "fuskträ".....Jag vill INTE ha något tråkigt klickgolv heller. Huset är enligt pappret byggt i början av 1800 talet(!) och är väl påbyggt lite.....men jag vill så gärna ha trägolv och kanske helst sk. "skurgolv" som jag försökt kolla runt lite och läsa för och nackdelar....vad tror du?? Eller är det bättre med någon annan behandling? Jag har ju hoppats att det ska finns gamla trägolv under våra plastmattor men det finns det inte enligt sambon.....
   Vore jättetacksam för lite tips! :)
   Nettan:)

   Radera
  3. Jag har väldigt positiva erfarenheter av såpskurade golv! Finaste, enklaste behandlingen tycker jag. Det är värt ett eget inlägg, så håll utkik på bloggen!

   Radera
  4. Tack snälla du för du tog dig tid att svara, ja jag håller utkik! :)
   Nettan

   Radera