_

onsdag 23 april 2014

Pappspänn tak och väggar–steg 2

material till pappspänning
Det finns en del olika tillvägagångssätt och material att välja mellan när det handlar om att spänna papp. Det här är vad vi brukar använda:
Papp
Spikremsor
Tapetpapper
Nubb
Hammare
Penna
Tumstock
Linjal
Sax
Häftpistol
Bunke med vatten
Tapetklister
Roller
Badkar
Två normalhändiga personer

Papp för pappspänning finns att köpa i byggnadsvårdsbutiker som Klassiska Byggvaror eller Gysinge Centrum för Byggnadsvård. Just den här gången upptäckte vi för sent att papprullen vi hade hemma började ta slut. Därför åkte vi till Beijer och köpte oplastad “mjölkpapp”, en produkt som egentligen används för att skydda golv. Det är den stora, stående rullen på bilden med en blekt och en oblekt sida. Den visade sig fungera skapligt bra. Den får lättare vikmärken, så det är viktigt att vara extra försiktig vid hanteringen - och den slätade inte ut sig fullt så mycket som den tjockare varianten från byggnadsvårdsbutikerna.

Spikremsor kallas den smalaste rullen som syns på bilden. Den fungerar som en söm, en förstärkning där pappen spikas fast.

Tapetpappret ska inte vara av den förklistrade varianten och såklart inte ha något tryck som syns igenom. Tapetpappret ska rivas i remsor och fungerar som spackel, för att dölja spikraden och göra skarvarna mellan våderna så diskreta som möjligt.

Vi köper både spikremsor, tapetpapper och nubb på Centrum för Byggnadsvård eftersom det är en butik som ligger nära oss men det finns säkert fler butiker som har samma eller liknande produkter. På den finfina bloggen Södergården finns ytterligare tips på material till pappspänning.

I nästa steg berättar jag om själva tillvägagångssättet!
nubb till pappspänning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar