_

fredag 28 mars 2014

Ursäkta röran–vi bygger om!

Ombyggnad 0325 x
Hemma på gården råder ett kreativt kaos. Själv sitter jag i ett nyrenoverat och skinande rent hus i stan och tittar på bilderna som Björn tog när han var hem en sväng tidigare i veckan.
Vi är helt förbluffade över hur snabbt hantverkarna jobbar! I princip allt vi har restaurerat i huset tidigare har jag, Björn och svärfar gjort. Eftersom vi har varit nybörjare på varje moment som ska snickras, putsas eller målas har det tagit lååång tid att tänka, räkna, göra fel, göra om, göra rätt.
Inte undra på att utomstående har frågat “Är ni klara med huset snart?” i sju års tid. Hade vi anlitat hantverkare för allt från början hade vi blivit klara på tre år! (Fast då hade vi också gått i personlig konkurs för länge sedan.)
Det här gänget från Gysinge Kulturbygg får det att framstå som att en frontespis är något man slänger i hop mellan frukosten och eftermiddagsfikat.  Tjopp, säger det så sitter den där som en smäck!
Ombyggnad före x  Ombyggnad efter x
Bilden till vänster var synen som mötte den som kom upp för trappan till övervåningen för någon vecka sedan. En mörk hall med en trasig strukturtapet från 1980-talet och en badrumsdörr som är målad så att den ska se ut som en gabondörr.
Bilden till höger är tagen från samma håll när väggen mellan hallen och badrummet är riven och frontespisen har börjat byggas. Det ska återuppbyggas en vägg som avgränsar hallen mot det blivande arbetsrummet. Väggen kommer att förses med gamla pardörrar med fönsterglas i för att släppa in så mycket ljus som möjligt i hallen.
Mina och Björns känslor inför ombyggnationen åker jojjo. Vissa stunder tar vi oss åt huvudet och utbrister “Kära nån, vilka är vi att stövla in i husets historia med kofot och bryta, bända och förändra?!” Andra stunder känner vi oss tuffare, slår oss för bröstet och säger “Wow, vilken oerhörd förbättring det kommer att bli!”

2 kommentarer:

  1. Det kommer bli briljant! Vilken härlig grej!

    SvaraRadera
  2. Så fint det kommer att bli
    Ha en fortsatt fin lördagskväll
    Hanna

    SvaraRadera