_

onsdag 5 februari 2014

Säljer du gamla fönster?

Fönster önskas köpa
Vi ska snart börja med ombyggnaden av vår övervåning och är på jakt efter gamla fönster.
Till de två barnrummen söker vi en liknande modell som övriga huset har; kopplade tvåglasfönster utan spröjs från 1970-talet eller tidigare. Bredden bör vara omkring 100 cm och höjden 120 cm. Karmarna måste finnas kvar! Längst ned i inlägget ser du en bild från när vi målade köksfönstren förra sommaren. Det är något liknande vi söker alltså.
När det gäller frontespisen söker vi en annan typ av fönster. Det ska vara ett äldre, genuint gammalt spröjsat fönster med nio rutor. Helst tvåglas, dvs med kopplade eller löstagbara innanfönster, men englas är inte uteslutet så hör av dig om du har något som förtjänar ett bra öde. Helst vill vi att karmen ska ingå. Måtten bör ligga omkring 150x150 cm men eftersom frontespisen inte är byggd än är storleken flexibel.
Så här ser köksfönstren från 1970-talet ut och något liknande söker vi alltså nu till två nybyggda barnrum (bortse från plåtbeslag och persienn, det behöver vi absolut inte ha):
Fönster önskas köpa
För rätt pris kan vi tänka oss att åka inom en radie på 30 mil från Gävle. Har du något som kan tänkas vara intressant? Kontakta mig på erika_aberg@hotmail.se (OBS! Lägg märke till att adressen INTE slutar på .com)

4 kommentarer:

 1. Kom att tänka på dej och ditt inlägg när jag såg den här annonsen, har du sett den? Lite större än vad du efterlyste men nära och bra...
  http://www.blocket.se/gavleborg/Fonster_med_karm_52150960.htm?ca=5&w=1

  SvaraRadera
 2. Tack för annonstipset! Attans att de är lite för stora!

  SvaraRadera
 3. Har du kollat med Barrolin i Torsåker? Han har en del fönster! /Joel

  SvaraRadera
 4. Kollat hos Barrolin i Torsåker? /Joel

  SvaraRadera