_

måndag 27 januari 2014

Bokhylla hemma hos Barrolin Byggnadsvård

Platsbyggda bokhyllor
På en gård i Torsåker finns ett bibliotek att dö för... En vägg klädd med bokhyllor från golv till tak, stora fönster med utsikt över åkrar och ängar och i ena hörnet – en sprakande gjutjärnskamin.
Platsbyggda bokhyllor
Bokhyllan har underbara detaljer. Titta här hur hyllplanen förankras! I de vertikala listernas små utgröpningar lägger man en stav som bokhylleplanet i sin tur vilar på. Smart tänkt av ägarna och proffsigt utfört av snickaren!
Platsbyggda bokhyllor
Infälld belysning i form av en naken glödlampa. Här vill man sitta och läsa tills skymningen faller!
Platsbyggda bokhyllor
De lyckliga ägarna till det här biblioteket är Olof Eriksson och hans fru. Olof driver butiken “Barrolin Byggnadsvård” som ligger i ett av uthusen på gården. Här finns allt från lyxiga Falcon-spisar, snygg badrumsinredning, traditionell linoljefärg, begagnade byggdelar som fönster och dörrar och ekologiskt byggmaterial som fårullsisolering. Värt att ta en tur till Torsåker!
Vill du veta hur bokhyllorna byggdes kan du läsa min artikel i senaste numret av Gård & Torp, nr 1 2014.

2 kommentarer:

  1. Varianten med hyllupplagen och lösa "stavar" var vanligt förr i skåp, vi har två olika. Man kan också ha den bakre urspårad åt två håll så att tunga böcker får stöd på tre sidor. Fin artikel i gård och torp. / Stella

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så intressant att höra att ni har sådana konstruktioner! Och varianten med den bakre urspårad var smart. Tack för informationen!

      Radera