_

lördag 19 oktober 2013

Se fina gamla kök på #finagamlakök

Fina gamla kök 2
Bland det sorgligaste jag vet är när gamla gedigna, platsbyggda kök rivs ut. Enkelt vitt kakel, snedställda överskåp, överfalsade luckor med utanpåliggande gångjärn och förnicklade beslag är bland det finaste jag vet. Och äkta gamla pärlspontkök i massivt trä med diskbänk i zink och stort skafferi som man kan gå in. Suck, de är i princip utrotade nu för tiden…
Tack och lov börjar intresset för gamla kök att öka efter vansinnestrenden som pågått i många år och som inneburit att de äkta gamla köken har rivits ut och ersatts av möbelvaruhusens hitte-på-variant av “lantligt kök” med pärlspontsprofilering i mdf.
För att vi som är intresserade av äkta gamla kök ska få inspiration (och kunskap om hur de faktiskt ser ut på riktigt) har jag gjort en hashtag på Instagram och nu vill jag uppmana ALLA som vill att fylla på med bilder på fina gamla kök. Tagga dina bilder med #finagamlakök så hamnar de i fotosamlingen.
Du som inte varken har en smartphone eller Instagram behöver inte känna dig utanför! Klicka bara HÄR så kommer du direkt till fotosamlingen.

5 kommentarer:

 1. Åh vad kul! Ska gå in på Instagram och kika :)

  /Evelina - Evelinas Ekologiska

  SvaraRadera
 2. Håller med dig fullt ut angående gamla kök. Det är verkligen sorgligt med alla fina gamla kök som rivs ut. Bra Instagraminitiativ! Tänkte också säga att jag verkligen gillar dina krönikor i Gård&Torp, speciellt när du jämför dåtid med nutid. Vilken höjdare det var att få se samma vardagsrum olika årtionden,eller att få läsa den senaste krönika om de historiska meddelanden som tidigare ägare stoppat in. Själv äger vi ett gammalt byggnadsminne utanför Vimmerby, ett gammalt handpappersbruk. Vi hoppas att få stället beboligt till hösten.

  Hälsningar Noomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, så glad jag blir över att du visar din uppskattning, Noomi! Tack snälla du och stort lycka till med huset!

   Radera
 3. Hoppsan! Skrev en massa liknande kommentarer, eftersom de inte syntes - trodde att det var jag som gjort något fel. Seda insåg jag att de måste godkänas av dig först innan de syns :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag har lagt in granskningsfunktionen eftersom jag får en del skräppost och reklam bland kommentarerna.

   Radera