_

söndag 16 juni 2013

Drömmen om höns är verklighet!

Hedemorahöns, kycklingar

I dag hände det som jag har drömt om i flera år – nu bor äntligen en liten flock höns på vår gård! Jag har drömt och planerat så länge. Nu när det äntligen har blivit verklighet är jag så otroligt glad! Det känns som ett hål har blivit fyllt. När jag kom hem från hönsbytardagarna i Hedesunda med den pipande lådan var det som om hela gårdens atmosfär förvandlades. Gården blev ännu mer levande!

Hedemorahöns, kycklingar

Hedemorahöns, kycklingar

Och de är ju så söta att man smäller av! Sju små dunbollar bara tre veckor gamla. Alla ser olika ut, som de ofta gör hos den här rasen; Hedemorahöna. En är blyertsgrå, en gul som en golden retriver, en har eyeliner, en annan har krage…Vad de ska heta vet vi ännu inte. Vi vet faktiskt inte ens om det är hönor. Vi kanske har fått sju tuppar!

Hedemorahöns, kycklingar

Nu ligger de där ute i sitt nya hönshus och sover. Det är så rogivande att se dem andas. Upp och ner böljar deras fjuniga ryggar. Jag däremot, är lite för lycklig för att kunna somna.

7 kommentarer:

 1. Så glad för er skull. Härligt med höns och så söta de är. Längtar tills vi skaffar också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ni tog ju liksom omvägen via grisar ni : )

   Radera
 2. Åh, vad härligt, så söta. Det ska bli roligt att följa. :)

  SvaraRadera
 3. Härligt med dessa små bollar och Hedemorahöns är en tålig gammal sort, det är väl bara räven och höken man bör tänka på. Jag vill gärna ha höns men vet att jag inte klarar av att ta kål på dem om någon blir sjuk, däremot plockar jag gärna äggen från dem! Jag får se hur det blir...grannen som är jägare hade ångest när han skulle ta bort sina ankor så därifrån skulle jag kanske inte få någon hjälp. Nej, nu ska jag inte skriva mer om det, det är ju kycklingar ni skaffat! All lycka till med dem!
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 4. Jag förstår precis den känslan, att gårdens atmosfär förändras och blir ännu mer levande med höns :) Vi har haft höns i tre veckor nu, kycklingar än så länge och bara ett par unghöns, och nu känns det som en riktig gård. Nästan... vi vill ha får också... ;)

  Tack för en inspirerande blogg! Jag lånade två bilder från din sida (och länkade hit) när när jag tipsade om "Det sitter i väggarna" i min blogg. Hoppas det var ok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt, grattis till de nya liven! Och visst går det bra att du lånar bilderna. Kul att du gör en blänkare för programmet!

   Radera