_

söndag 16 december 2012

Vad har du i din redahylla?

Redahylla

Redahylla
I vår redahylla finns torkade kikärter, ris, färgglada pastaskruvar, salt, hela linfrön, krossade linfrön, sesamfrön, pumpakärnor, vallmofrön, socker, mjöl och havregryn. Alla dessa fröer och kärnor går åt när vi gör fröknäcke - ett salt snacks som är förfärligt gott. Kikärterna däremot, ligger där de ligger. Jag föråt mig på kikärter under de sju år jag var vegetarian.

Vad har du i din redahylla?

4 kommentarer:

 1. Önskar jag hade en redahylla. Hade tänkt köpa på IKEA, men de slutade sälja den innan jag hann köpa. Det fanns i lägenheterna när jag var liten så det är inte enbart en gammal företeelse. I lägenheter byggda på 60- och 70-talet. Minns att mamma brukade ha ris, socker och andra torra produkter i de där hylllorna.

  SvaraRadera
 2. Skäms att säga till dig men min åkte ut från funkislägenheten när köket renoverades. Men alla har vi olika smak :-)

  SvaraRadera
 3. Härligt med en "äkta" redahylla i köket. Min kommer från det stora varuhuset och finns i tvättstugan. Däri ryms många skruvar, spikar, liftkortshållare (!), möbeltassar, elklämmor, små beslag och "bra-att-ha-grejer". Låter ju inte lika aptitligt som socker och havregryn. Apropå rutigt eller inte- jag tycker rutigt! Men det är slitigt att måla (slitigare än man bör veta innan man provat!). Och det blir säkert ganska slitet i en hall. Men det är också det vackra. Jag målade det ljusa först och lade bara på det mörka i ett lager- och det slits snabbt bort då. Har använt linoljefärg. Det där förslaget på färger i din hall lät ju supersnyggt! Ha en härligt snöig jul. MVH från Värmländska Mitt Egnahem

  SvaraRadera
 4. Tittar in för att önska dig en riktigt GOD JUL.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera