_

onsdag 10 oktober 2012

Sänglampor - ska det vara så svårt?


Det här med sänglampor, varför är det så svårt? Det finns ju så många snygga lampor här i världen men så fort de ska sitta på väggen och vara lite mindre verkar det slå knutar i huvudet på formgivarna. Är de inte klumpiga och kantiga att titta på så ger de hårda skuggor när de lyser upp. Jag letade länge innan jag köpte de två som sitter ovanför "the master bed" nu. Men de köpte jag till min förra lägenhet som hade en mer modern stil. Jag tycker de visserligen inte är klockrena till vårt sovrum, men åtminstone oförargligt diskreta. Min man avskyr dem av hela sitt hjärta.
Den här lilla godingen är bland de snyggaste jag vet med sina blinkningar mot art deco. Två sådana skulle jag kunna tänka mig i stället. Den går alltså att montera på vägg. Vi har en som står på fönsterbrädan i sovrummet nu. Kanske skulle leta efter en kompis till den?
 
Annars då, är det någon som har något annat förslag? Det undrar både jag och Cecilia som lämnat en kommentar under "Lurad av luktärt" och som inspirerade mig till att göra det här inlägget.

4 kommentarer:

 1. Beroende på hur mycket plats man har bakom sängen så kan man faktiskt ha varsin golvlampa också. Det har vi, som vi har ställt bakom sängen så att det blir samma effekt som med en vägglampa. Jag har inte någon bra modell att rekommendera, men det utökar ju möjligheterna.

  SvaraRadera
 2. Kreativt förslag, Asta! Det ska jag komma ihåg.

  SvaraRadera
 3. Ja, och jag tänker varför nödvändigtvis vägglampor? Två bordslampor kan ju också vara fint. Om man har sängbord förstås! Astas förslag med golvlampor låter också fint! På vardera sidan sängen tror jag är fint! Såg en fin Golvlampa hemma hos ett par som jag var till i jobbet den här veckan. Ska dit igen nästa vecka. Fotar den då!

  SvaraRadera
 4. Tack för handlingskraft och engagemang!

  SvaraRadera