_

måndag 11 juni 2012

Vi målar om!

Äntligen, efter sex år på gården tycker vi att vi har gjort tillräckligt många livsnödvändiga lagningar och byten och restaureringar så att det tillslut är dags för lite onödig lyx som ommålning. Att målarfärgen flagnar är ju ingen direkt fara för träet. Tänk bara vad många grånade timmerhus det finns i norrland. Silvriga och skimrande står de där och trotsar pinande vindar.

Men vårt hus har inget av de grå tinningarnas charm direkt. Och när jag hade skrapat och slipat av den löst sittande färgen såg det ju helt enkelt för bedrövligt ut! Därför fick barnen mysa hos morfar och bonusmormor i helgen medan jag och maken körde järnet för huset skulle återfå självförtroendet. 
Och jag måste erkänna att jag har underskattat betydelsen av en nymålad fasad! (Även om bara halva är rödfärgad här på bilden) Vilket lyft det blir! Så prydligt, hemtrevligt och välkomnande! Och än så länge är det ett riktigt roligt arbete också. Man kan riktigt höra hur huset spinner och kurrar och välbehag när de gamla färgflagorna rasslar till marken och den nya färgen smörjs in som en välgörande lotion.

3 kommentarer:

 1. Ja även om det är vackert med patina och förfall till viss gräns så är det nästan magiskt vad ny färg kan göra för en fasad. Superfint!

  SvaraRadera
 2. Oj så vackert huset blir i sin nya färg, väl värt allt arbete. Hoppas ni får en fin sommar och kan njuta tillsammans sen när allt är klart.
  Marianne

  SvaraRadera
 3. Det blir jättefint! Halvahusetbilder är bra!/Stella

  SvaraRadera