_

fredag 27 januari 2012

Made in Lågbo

Även om vi har tryckt på pause på restaureringsknappen, sitter jag inte sysslolös här hemma. I stället tar jag mig tid att göra sådant som inte prioriteras annars. Sy bara för nöjets skull till exempel. Dottern behövde en klänning till söndag då vi ska på dop. Jo, jag har ju äntligen gått och blivit faster och nu i helgen ska brorsonen döpas.
 Tyget till klänningen tog jag från en högt älskad top som jag använt så mycket att tyget under armarna nötts sönder. Det blir fint att se den leva vidare som liten klänning. Återvinning när det är som bäst!

Mina kunskaper och min erfarenhet inom skrädderi är sannerligen begränsade. Men genom att titta på några andra plagg i garderoben, pröva ut en mall av vanligt bomullstyg och förvandla misstag till möjligheter gick det ju! Och kul var det! Vad dottern i fråga tycker var lite oklart. Hon kräktes varje gång vi provade in den. Men bara den inte hindrar henne från att sprattla blir hon nog nöjd.

3 kommentarer:

  1. Åh, tack! Tyvärr läste jag symaskinens instruktionsbok EFTER att jag var klar. Hade kunnat förbättrat och förenklat en del upptäckte jag.

    SvaraRadera