_

söndag 20 november 2011

Farstukammaren blir badrum... (Del 1)

...som blev förlossningssal med anledning av vår dotters dramatiska födelse för drygt en månad sedan. Nu är rummets förvandling till badrum klar och det gamla sunkiga på övervåningen har duschförbud.
Bild 1: I spegeln från Svenskt Tenn syns den högspolande wc:n. De ockrafärgade lampetterna är fyndade på Tradera. Bild 2: Kommoden har försetts med ett handfat från IKEA. Bild 3: På glashyllan står en tvålkopp från Ulrika Olsson Keramik. Bild 4. Duschar gör man i badkaret. Blandare från Nacka Byggnadsvård.
Att bygga eller renovera badrum i gamla hus är kanske den allra svåraste utmaningen för oss hängivna byggnadsvårdare. Det var inte förrän på 1940-50-talet de flesta hushåll hade övergivit utedasset för en vattenklosett inomhus, så det finns inte så lång tradition att hitta inspiration från. Dagens trend med kakel i maxiformat, jacuzzi och tvillingdusch (för er som inte sett fenomenet innebär det två duschar bredvid varandra) faller varken oss eller vårt hundraåriga hus i smaken. I stället har vi använt återbrukade och traditionella material och strävat efter en prestigelös stil. Förhoppningsvis är det hållbart både fukttekniskt och designmässigt en lång tid framöver.

2 kommentarer:

 1. Det här var intressant läsning och vilket badrum ni fått till, jag gillar inredningen, väggarna och taket. Intressant också att se hur golvet förstärktes, jag trodde det var enbart för det tunga badkaret men nu förstår jag att även klinker och golvvärme väger.
  Jag har ett litet badkar i gjutjärn men tror inte det går att få upp till övervåningen, helt klart måste golvet förstärkas!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 2. Hej! Var har ni köpt det fina handfatet? mvh linnea

  SvaraRadera