_

söndag 8 november 2015

Jag flyttar bloggandet till Lantliv


Även om Fru Åberg i Lågbo kommer att lägga sig och vila på obestämd framtid kommer jag inte att sluta blogga. Tvärt om faktiskt - jag kommer att göra det ännu oftare! Jag har nämligen äran att få flytta bloggen till Lantliv.

Jag har följt Lantliv under åren men ärligt talat med en känsla av guilty pleasure. Bilderna av livet på landet är så romantiska och även om jag vet att det inte alltid är så i verkligheten sväljer jag dem med njutning.

När jag fick frågan om att ingå i blogg-stallet tänkte jag att det är ett utmärkt sätt att nå ut med byggnadsvårdens budskap till ytterligare en målgrupp. Jag kan ju alltid addera lite byggkaos och bilder på flagnande nagellack : )

Det känns väldigt uppfriskande med en nystart! Hoppas du också kommer att uppskatta det. Följ med i jobbet och vardagen och läs om fina gamla kök, skurgolv, färg och tapeter, badrum i gamla hus, höns hemma, härliga trädgårdar och mycket mer på bloggen Erikas hus.

16 kommentarer:

 1. Hej trevligt.
  Men blev ledsen att du inte tog hänsyn till att taket var i så dåligt skick att din papp spänning av taket nu medför en betydande risk för brandspridning mellan våningarna. Nu finns inget brandmotstånd. Jag förstår att papp är trevligare. Men det uppfyller ju inte dagens brandklass. Tyvärr. Lite synd på ett så trevligt program
  Vänliga hälsningar UAN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brandskydd är ett angeläget ämne! Vid alla restaureringar väger man det kulturhistoriska värdet mot dagens nybyggnadskrav och inte sällan innebär det kompromisser på flera olika områden. Att halva papptaket spändes om innebär självklart inte en ökad risk för brandspridning mellan våningarna. Risken är densamma som innan. Brandsäkerhet kan man jobba med på flera olika sätt som tar bättre hänsyn till de varsamhetskrav som också finns när man restaurerar ett gammalt hus.
   Bra att du lyfte ett viktigt ämne och kul att du gillar programmet i övrigt!

   Radera
 2. Hej Synd på ett fantastiskt program.
  Men att papp spänning tak med det underlaget gynnar absolut inte brandskyddet i det vackra huset. Papp spänning av tak uppfyller inte dagens krav. Tyvärr. När ett tak är så dåligt så får man nog gipsa och brandmotstånd. Tyvärr. Men tack för ett bra program.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brandskydd är ett angeläget ämne! Vid alla restaureringar väger man det kulturhistoriska värdet mot dagens nybyggnadskrav och inte sällan innebär det kompromisser på flera olika områden. Brandsäkerhet kan man jobba med på flera olika sätt som tar bättre hänsyn till de varsamhetskrav som också finns när man restaurerar ett gammalt hus.
   Bra att du lyfte ett viktigt ämne och kul att du gillar programmet i övrigt!

   Radera
 3. Har redan hittat dit;) Såg ditt program igår, inspirerande!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du har hittat! Kul att du gillar det!

   Radera
 4. Men så bra programmet var, du var superduktig! Så intressant med historian också, mycket roligare än restoration man.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Så roligt att höra att du gillar det!

   Radera
 5. Måste bara få tacka för det fantastiska program vi bjöds på igår kväll. Vilken härlig kombo av byggnadsvård och husforskning! En frisk fläkt med tanke på alla likadana program (matlagning, dokusåpor och moderna snabbrenoveringar) som visas på tv i vanliga fall. Hoppas verkligen att det blir fler säsonger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vilken härligt positiv kommentar! Japp, vi håller tummarna för en säsong till - men först kan vi se fram emot de fem avsnitten som återstår!

   Radera
 6. Åå vilket bra program, har suttit andäktigt klistrad. Äntligen något för oss som inte bara vill ha nytt, nytt och nytt. Fint med tips och så spännande med historierna kring huset och de som bott där, rena deckaren :)
  Ser fram emot många säsonger med er båda duktiga programledare.

  Tusen tack för ett kalasbra program.
  Hälsningar
  Caroline

  SvaraRadera
 7. Hei! Jeg så at du malte vinduer med ganske tynn linoljemaling, og forstår grunnen. Men hvilket forhold med terpentin bruker du på lagene? Fint program forresten :) Ed.

  SvaraRadera
 8. Mycket bra program. Även om jag också är intresserad av historia så skulle jag ändå vilja ha mera praktisk byggnadsvård - just i din stil. Jag har byggt och lappat gamla hus i 65 år och fortsätter med tre hus från 1800-talet som bäst. Och har använt alla material och metoder såväl nya som gamla men återvänt till de beprövade materialen och metoderna. Det nutida regelverket är mest bara smörja av skrivbordsbyråkrater. Trä och sten är de bästa materialen med litet järn och linolja som prydnad. Det allra värsta är överdrivet "upprustande" som förstör hela hus. Det är bättre att vara ganska så lat ...

  Nisse Husberg, Arboga och Hindersby

  SvaraRadera
 9. Så bra att byggnadsvård börjar finnas på kartan!!! Och att funktionalismen kommer i ropet igen. Kul att du följer min blogg.

  SvaraRadera