_

måndag 5 januari 2015

Hållbara kransar av lärk och vintergröna

Kransar. Foto: Erika Åberg

Det är verkligen inte ofta jag tar mig tid att binda kransar och jag är för snål för att köpa färdiga. Eftersom vi äntligen hittade modellen för en stressfri jul den här gången gjorde jag inte mindre än fyra stycken!

Jag gillar mest kransar som är tunna och enkla. De två som hänger på ytterdörren tillverkade jag av en enkel ring av najtråd, på vilken jag lindade långa grenar av lärk som växer ett stenkast in i skogen. Sedan virade jag in slingor av vintergröna som finns i trädgården på flera ställen.

Krans. Foto: Erika Åberg

Vintergröna är verkligen en växt jag vill rekommendera! Det är en marktäckare som är mer härdig än murgröna men kan användas på samma sätt. När de torkar får de en vackert gyllengul ton, som lagerblad.

Som en avslutande färgklick samlade jag ihop en klase nypon från rosenbusken bakom huset och hängde på kransen. När de torkar blir de rostbruna.

Krans. Foto: Erika Åberg

När man väl tar sig ut och letar material och sitter och pysslar en stund kan det vara smart att välja material som håller länge, tänkte jag. Kanske ända till nästa jul?

6 kommentarer:

 1. Väldigt fina kransar du har gjort! Är också förtjust i tunna och enkla varianter. Dina kan man ju kalla för vinterkransar så kan de hänga där på dina vackra dörrar vintern ut!
  Kram
  Cathrine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vinterkransar är en klockren beskrivning! Tack för att du planterade det ordet i mitt huvud!

   Radera
 2. Vackra kansar du gjort! Jag gjorde en höstkrans sedan tog det stopp:) Roligt att hitta hit till din fina blogg.
  Ha det gott
  //Maria

  SvaraRadera
 3. Jag älskar er glasveranda fantastisk!!! Vilket otroligt jobb ni har gjort på ert fina hus!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Det känns himla bra att det syns att vi lagt ner en hel del jobb på huset!

   Radera