_

söndag 7 september 2014

Fulladdad med byggnadsvård och trädgård

Överjärva växthus, kopia
Vilken helg! Jag är på gränsen till överladdad med byggnadsvård och trädgård.
I fredags var det tioårsfest för Gård & Torp. Det var oerhört kul att träffa hela redaktionen, förlagschefen, andra skribenter och fotografer, läsare och föreläsare – allihopa med ett bultande hjärta för gamla hus. Inramningen för festen var perfekt med sin sommarvärme på Ulriksdals slottsträdgård.
Jag och Björn sov på hotell och på lördagen åkte vi en sväng till Överjärva gård. Förutom att det finns en fin byggnadsvårdsbutik där, finns ett vackert orangeri med den trevliga butiken Uterummet som syns på fotografierna.
Helgen avslutades på Wij trädgårdars skördefest. Nu är inspirationskontot maxat! Dags för en ny arbetsvecka.
Överjärva glasburk, kopia

3 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder! Är det ett djupt, smalt badkar på den översta bilden? Kan någon i dessa byggnadsvårdskretsar tipsa mig om var jag kan hitta ett liknande? Vår badrumsrenovering blir en kompromiss där jag har fått ge med mig och acceptera våtrumsmatta på golvet (finns ju ändå rätt många fina nuförtin), men ett redigt badkar SKA jag ha i alla fall! Gärna ett gammalt och djupt.

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar bilderna, Anna! Ja, badkaret är djupt och smalt. Det skulle inte förvåna mig om det kommer från byggnadsvårdsbutiken intill. Kolla nackabyggnadsvard.se. De har två butiker; en i Överjärva och en i Nacka. Annars kan du höra med någon byggnadsvårdsbutik nära dig eller ha hårdbevakning på Blocket!

    SvaraRadera