_

måndag 9 september 2013

Brunnen har sinat för tredje gången

IMG_4457, kopia
Det är sannerligen en underbar sommar vi har haft, varmt, soligt och regnfritt. För oss här vid Dalälven har torkan inneburit en myggfri sommar, vilket är helt fantastiskt. Jag har kunnat vara ute i trädgården på kvällarna och rensat ogräs i bara klänning. Ljuvligt!
Men – bristen på regn har också gjort att vår brunn har sinat tre gånger. Senast i förrgår. Den grävda gamla brunnen klarar tydligen inte våra förbrukningstoppar. Första gången vattnet tog slut i år var när magsjuka  löpte runt här hemma och tvättmaskinen gick på högtryck. Andra gången var när jag hade vattnat blommorna både i huset och de vi har i krukor och urnor i trädgården. Tredje gången var när den automatiska rengöringen av vattenfiltren gick igång, vilket händer var 10:e dag…
Nu lider blommorna i sina krukor. Högarna med smutstvätt växer fort eftersom vi inte vågar köra tvättmaskinen utifrån det verkliga behovet. Varje duschning sker med en oro om att bli stående med schampo i håret och en tom vattenslang.
Vi måste helt enkelt borra en ny brunn. Är det någon av er som har koll på vilka kostnader det rör sig mellan? Vad ska man tänka på när man beställer ett sådant jobb?

2 kommentarer:

 1. Det här känner jag igen! Jag har en grävd brunn och när min dotter bodde hemma fick jag tala om hur man duschar, hur ofta man tvättar osv. Jag har aldrig blivit helt utan vatten men det har varit lite i den.
  Själv har jag också funderat på att borra efter vatten men det är kostsamt. Jag gissar att det ligger på ca 150 000:-, och inte syns det heller. Jo kanske, att rena kläder sitter på varje dag och att håret är nytvättat.
  Helt klart bör ni begära in offert från flera firmor och få reda på vad som ingår i priset.

  Ha det gott i Lågbo!

  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den upplysningen! Jag har pratat med andra som sagt att det (naturligvis) beror på hur djupt man måste borra men snittet tycks vara på
   1 000 kr/metern. De personer jag pratade med hade behövt borra allt mellan 70 - 150 meter.

   70 000 - 150 000 kr! Shit, så mycket pengar!!

   Borde det inte vara en mänsklig rättighet och (alltså skattesubventionerat) att ha tillgång till rent vatten i sitt hem?!

   Radera