_

tisdag 3 september 2013

Brev till ett drömhus

01
Foto: Fastighetsbyrån
Inte långt efter att jag hade fått en fast tjänst som byggnadsantikvarie på Länsmuseet Gävleborg för många år sedan, blev jag oerhört ivrig på att förverkliga min dröm om ett eget hus. Det fanns ett hus i Sandviken som jag hade extra varma känslor för – ett hus i tegel med gröna fönstersnickerier och dekorativa trappräcken i cement, allt i en exotiskt brittisk stil. Jag visste inte vem som bodde där men en dag blev min önskan så stark att jag skrev ett brev som jag lade i brevlådan.
03
Foto: Fastighetsbyrån
I brevet skrev jag att om huset någon gång skulle säljas, kunde ägaren väl kontakta mig? Jag fick inget svar… inte förrän för bara en månad sedan! Det var en kvinna som ringde. Hon hjälpte till att städa ur dödsboet efter den gamla mannen som hade bott i huset och hade hittat mitt brev. Och kvinnan frågade om jag fortfarande var intresserad?
08
Foto: Fastighetsbyrån
För en sekund ville jag ljuga – jag ville låtsas vara intresserad, bara för att få komma in och titta i huset. Men mina föräldrar har fostrat mig till en ärlig människa, så det kunde jag inte. Följande sekund tänkte jag att vi kan väl både ha vår gård OCH den där villan?! Men nej, vilken skenade fantasi!
07
Foto: Fastighetsbyrån
Så jag tackade för att hon ringde och lade på med den trånande drömmen återuppväckt. Nu ligger huset på hemnet och jag kan bara hoppas på att någon med en byggnadsvårdares vänliga händer tar sig an denna juvel. Kanske någon av er som läser det här? Se mer av huset på hemnets annons.

11 kommentarer:

 1. åh herregud vilket hus! tänk om jag inte precis köpt min 60-talsvilla med inflytt om några veckor... då hade jag stått först i kö för visningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det ingen ångervecka när det gäller hus så du kan byta? Fast 1960-tal kan ju vara bra läckert det också!!

   Radera
 2. Oj vilket vackert hus! Min mamma bor i Sanviken, Hedgrind och där finns det också vackra hus. Jag har aldrig sett det här huset någon gång, men jag måste bara åka förbi det, hoppas det får varsamma ägare!

  Ha det gott!
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså minsann - du har släkt i Sandviken! Ja, du MÅSTE åka förbi och njuta av praktbygget!

   Radera
 3. Fru Vintage döööööör härmed! SÅ otroligt vackert hus!!!!!Hon förstår definitivt frestelsen att ljuga en smula;) Kul att hitta till din fina blogg! Allt gott! Kram från Fru Vinatge

  SvaraRadera
 4. Fru Vintage döööööör härmed finahusdöden!!! SÅ vackert hus!!!! Lyckost den som får det!!!! Hon förstår även din frestelse att ljuga en smula;) Kul att hitta hit till din fina blogg! Kram Fru Vintage

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst dör man en smula?!! Och får en släng av avundsjuka! Tack själv för din kommentar som gjorde att jag hittade din fina blogg!

   Radera
 5. Åh jösses vilket vackert hus! Ligger det fortfarande ute? Hittar det inte på Hemnet.

  SvaraRadera
 6. Ouch du råkar inte ha sparat fler bilder från detta hus? Jösses vilken färginspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr - inga fler bilder! Visst är färgerna underbara!

   Radera