_

tisdag 9 april 2013

Vad ska vi göra med uthusen?


På vår gård finns många kubikmeter uthus. Den här byggnaden exempelvis innehåller en gullig liten bryggstuga med vedspis, en gammal måleriateljé, f.d. vävstuga, redskapsbod, matkällare, verkstad, pannrum, lider, vedbod och det gamla stallet som håller på att bli hönshus. Precis som många som kommer och hälsar på, frågar vi oss själva vad vi ska göra med utrymmena?
Om vi gör iordning den gamla bakugnen som visst döljer sig bakom murstockens puts, kanske bryggstugan får bli hobbypizzeria? Eller ska det bli bostad för barnen när de blir tonåringar, släktingar när de blir gamla eller kanske till turister?
En smal trappa leder från bryggstugan upp till den gamla måleriateljén. Det är som ett stort loft med öppet till nock. Tänk om vi skulle städa och rensa bort alla möbler och prylar och göra en festvåning?! Då kunde festgästerna sova i den f.d. vävstugan med tillhörande snedskrubb. Eller ska vi göra värsta lekrummet med lianer i taket och rutschbana från loftporten?
Eller ska vi bara låta allting vara precis som det är?
Vad skulle du göra?

11 kommentarer:

 1. Vi har förvisso "bara" en gäststuga och en gäststuga men jag känner igen mig i problemet, man vill ju nyttja det man har på bästa möjliga sätt :)
  Bagarstugan kommer vi att ha som gäststuga/festlokal och gäststugan får vara precis som den är, till för våra gäster :)
  Jag röstar på hobbypizzeria och festlokal hos er, det kan väl aldrig gå fel ;)

  SvaraRadera
 2. Oh vad härligt att ha så mycket utrymme! Hade vi bott där så hade det fått bli en atelje någonstans där jag kunde göra mina ljus. Kanske en gårdsbutik av något slag och så en MASSA djur.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka inspirerande uthus! Om det var mina utrymmen skulle jag helt klart bygga en spel/dans/festloge, en gäststuga som också kan hyras ut till turister ibland, och en rejäl ateljé!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. För mig råder ingen som helst tvivel. Om jag hade haft ert uthus skulle jag naturligtvis ha byggt en verkstad någonstans i det! I brygghuset och den gamla ateljén skulle jag ha butik- och utställningslokal!

  SvaraRadera
 6. Hobbypizzeria og gjestehus! :)

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Hej fru Åberg!
  Jag vill bara hälsa att jag verkligen diggar din krönika i G&T. Och det känns lite som om du är en gammal vän fastän vi aldrig har träffats. Eller har vi kanske det? Du ser väldigt bekant ut faktiskt... : ) Ha det så fint och lycka till med skrivandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Lotten! Vad glad jag blir! Vem vet, kanske har vi träffats?

   Radera
 9. Kul med så många tips! Tack Anna, Anna, Lisa, Ulrika och Synnöve!

  SvaraRadera
 10. Härligt med mycket utrymme och många möjligheter. Varför inte låta behoven växa efter familjens behov, ett spännande lekrum som senare får nya användnings möjligheter. Härligt att få vara barn på den gården med alla spännande utrymmen och rutchbana låter helkul!
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera