_

lördag 20 april 2013

Hönshus på gång!

 Så här såg rummet ut när vi köpte gården år 2006.
 
Foto från början av april 2013. Till vänster syns kaninhagen.
Hönsen kommer att bo på högra sidan om regelväggen.
 
Hönshusbygget går framåt, om än sakta. Vi hinner bara bygga på helgerna och ibland inte ens det. Just nu befinner jag mig i stadiet att jag tycker att det nästan är klart. Men sedan kommer jag att tänka på allt småfix som återstår; sätta upp nätet, bygga luckor så de kan gå ut, dra el och bygga själva hönsgården. Känner mig så otålig - jag vill fylla rummet med kackel NU!

Jag och svärfar skruvar formplywood.
På väggarna har vi satt två typer av byggskivor. På de delar som är mest utsatta, dvs närmast golvet och vid gödselbingen, sitter tålig formplywood. På övriga väggar har vi satt den billigare OSB-skivan.

Ett begagnat rede har vi fått tag på genom mammas man. Det behövdes bara bytas lite masonit så blev det som nytt. När jag ser redet känns det så verkligt - snart kommer det att ligga riktiga hönor där... Om jag inte skärper mig trillar det lyckotårar!

6 kommentarer:

 1. Ibland önskar jag att jag bodde på landet så att vi skulle kunna ha lite mera djur. Kanske någon gång senare i livet, vem vet. Lycka till.

  SvaraRadera
 2. Very good post. I definitely love this website. Stick with it!  my web-site: jackpot 6000

  SvaraRadera
 3. Men så härligt att få där och plocka ägg sen:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Här kommer både höns och kaniner att stortrivas! Så mysigt med höns och egna ägg, förstår att lyckan är nära nu. Bara kacklandet kan göra en människa lycklig.

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 5. Men vad fint det ser ut att bli! Hur många höns ska ni ha? Tänk bara på att lilla kaninen inte ska vara i samma utrymme, de trivs inte med allt damm och kackel som det blir av höns....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker mig att sådär tio höns blir lagom. Ytan tillåter 20, men det blir nog alldeles för kackligt och dammigt!

   Radera