_

söndag 3 mars 2013

Fasad i marssol

I år är första gången vi inte håller för ögonen när vårsolen börjar lysa på fasaden. I fjol målade vi nämligen om huset, så nu lyser det rött och sött och har inget att skämmas för. 

Eller, jo... taket. Alltså av alla typer av plåttak är svartlackerad trapetskorrugerad den fulaste jag vet. Vår har dessutom börjat flaga (eller är det missfärgningar?) nedanför skorstenen. Tur att det har varit mycket snö på taket i år, så man har sluppit se det.

4 kommentarer:

 1. Ja nog är det härligt med nymålat. Och falurött är aldrig så vackert som mot snö! Och jag måste säga att jag gillar er fina gula dörr, som verkligen är pricken över i!

  Plåttak kan man tycka många saker om. Får ändå medge att det gamla rödflagnande taket vi har på vårt hus faktiskt faller mig i smaken. Det har hängt med i fler år än jag har levt, men klarar nog minst lika många till. Men lite ny färg i sommar får det nog ändå bli.

  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Här åkte den gamla blå (!) plåtfasaden ner -09 nu är huset falurött och flera fönster byttes ut så att det blev enhetligt. Bågarna är ännu inte målade och jag har ännu inte bestämt vad det ska bli för färg. Färgen på era bågar och ytterdörren i en annan gillar jag!
  Jag har också ett svart blekt plåttak som kanske blir utbytt i maj. För min del blir det falsad plåt.

  Jag är så glad att jag hittade hit, lägger till er blogg på min lista och hoppas det är ok!

  Kram
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blå fasadplåt?!! Det lät som något alldeles... extra. Kul att du blev inspirerad av vår färgkombination. Grunnade länge innan vi bestämde oss.

   Radera