_

tisdag 24 juli 2012

Fru Åberg blir Gård & Torps krönikör!

Inglasad farstukvist
Småbarn och gammalt hus kan vara trixigt.

Ni som har hängt här på bloggen tidigare vet att jag har dykt upp i Gård & Torp lite och och . Nu vill jag berätta att jag kommer att synas i tidningen med mer jämna mellanrum framöver. Jag har nämligen äran att få bli Gård & Torps krönikör!

Under föräldraledigheten hörde redaktionen av sig och undrade om jag ville skriva mer. I lyckoruset över att bli tillfrågad började det ploppa upp berättelser i huvudet om hur det är att leva ett vanligt familjeliv på en gammal gård. Så därför kommer du att kunna läsa om att jag egentligen vill bo i ett museum, om min ängsliga relation till vår trädgård, mina dagdrömmar om ålderdomshem i en hälsingegård och en del andra reflektioner i de närmaste numren. Nummer 7 börjar nå prenumeranternas brevlådor nu och finns i butik när som helst.

Förutom att den här möjligheten gör att jag hoppar högt av glädje så ger den också mig anledning att starta ett eget företag. De två tidigare publicerade artiklarna (GT6-11 samt GT6-12) har jag skrivit inom min tjänst på Länsmuseet Gävleborg. Men nu när jag ska bjuda på mitt privatliv gör jag det från "Firma Fru Åberg Frilans".

Jag kunde ALDRIG tro att jag skulle bli egen företagare. Mina föräldrar har varit tydliga med att visa den negativa sidan mer än den där friheten som alla föreställer sig... Men att vara skribent och fotograf känns ju helt ofarligt. Inga anställda eller varulager som pressar. Dessutom så kommer det ju att vara en bisyssla, så jag blir inte tvungen att sälja för att familjen ska få mat på bordet.

Jag kunde aldrig heller tro att jag kunde vara så modig att jag lyfte luren för drygt ett år sedan och droppade min första artikelidé för redaktionen på Gård & Torp. Men viljan överröstade fegheten, så med bultande hjärta gjorde jag tillslut det. Och nu kommer tusentals att kunna läsa om mitt bultande hjärta för byggnadsvården.

Hoppas ni kommer att gilla det!

6 kommentarer:

 1. Hej! Grattis! Det ska bli roligt att läsa mer av dig i Gård & Torp. Ja å här på bloggen också förståss :)
  Ha de gott!
  Hälsningar Ingela

  SvaraRadera
 2. Grattis! Jag har läst dina tidigare artiklar i GT med stort intresse och gillade anslaget på båda två. Ser fram emot mer tankar från en byggnads- och trädgårdsnörd.

  SvaraRadera
 3. Tack snälla ni, vad glad jag blir!

  SvaraRadera
 4. Åh vad coolt! Heja dig! Jag ska genast smita ner till affären och köpa. Hurra!

  SvaraRadera
 5. Kul med unga som förstår värdet av byggnadsvård! Älskar Gård o Torp! o kommer läsa dina artiklar men även din blogg! Du skriver bra!

  Kram från Örebro

  SvaraRadera