_

lördag 2 juni 2012

Längtan efter värme

Jag trodde inte att jag skulle längta efter en kakelugn i juni men det känns som höst ute. Sju grader kallt, regn och ilsken blåst. Stearinljusen är tända och filten ligger över benen. Vi har äntligen hittat en kakelugn efter flera månaders letande! Den såldes nedplockad på Blocket och har sått i ett hus i Huddinge en gång i tiden. Nu har vi alltså en i rätt modell och med rätt mått som ligger och väntar på att sättas upp.

Men som jag skrivit om tidigare, är Projekt Kakelugn en krokig resa. Nu har det visat sig att leveranstiden på stortegel är galet lång. Först i juli beräknas muraren få hem teglet. Det betyder att vi inte kommer att hinna elda i kakelugnen på julafton... Tråkigt. Jag hade sett framför mig hela familjen sittandes på en fårskinnsfäll framför den första brasan med tindrande ögon, som i en reklamfilm. Sonen känner av längtan också. Han säger att hans låtsaskompis Pampom har en svart kakelugn. Lyllo Pampom!

2 kommentarer:

  1. Roligt att ni hittat en kakelugn,den var verkligen vacker. Synd att ni inte kan elda till julafton. Ni får tända värmeljus i den istället.

    SvaraRadera
  2. Tegelförsäljningen AB har stortegel på hyllan. Stockholm. Valter Isander.

    SvaraRadera