_

måndag 17 oktober 2011

En väldigt ny morgonDet känns nytt i hela huset. Eleonora är här nu! I går kom vi äntligen hem från BB efter fyra och ett halvt dygn. Jag har väl aldrig längtat hem så mycket.

Nu är det lugnt och skönt. Björn och Milton sitter i salen och tittar på TV och bygger Duplo medan Nella sover. I onsdags var det mer dramatiskt. Jag hann inte somna förrän vattnet gick och sedan brakade förlossningen i gång som en storm. Redan innan hade jag förstått att det skulle gå fort, eftersom Milton kom på tre och en halv timme. Men att lillasyster skulle ligga i min famn efter en timme hade jag inte föreställt mig. Vårt nybyggda badrum förvandlades till förlossningssal och Björn iträdde rollen som barnmorska. Lite som man gjorde förr i tiden. Men hade vi levt förr i tiden hade jag kanske dött i barnsäng. Livet på landet har sina uppenbara nackdelar. Det tog lång tid för ambulansen att komma. Det visade sig att den hade kört ihjäl ett rådjur på vägen. När jag äntligen kom fram till sjukhuset hade jag förlorat över två och en halv liter blod och höll på att förlora medvetandet.

Obehagligt, men nu är jag lättad över att allt gick bra tillslut. Det känns som om jag har oceaner av tid framför mig, i vårt gamla hus med vår nya familj!

6 kommentarer:

 1. Ser så mysigt ut!! Lugnt o fridfullt, till skillnad från hennes ankomst. Är verkligen glad för er skull!! Kramar :)

  SvaraRadera
 2. Ja, ta det riktigt lugnt nu! Vad fin hon är!

  SvaraRadera
 3. Ett stort grattis till er! Vilken vacker liten Eleonora.

  Ni har det så fint hemma hos er och du skriver om intressanta saker. Jag tycker om att komma hit och läsa dina inlägg.

  SvaraRadera
 4. OJ, vilken dramatik! Skönt att allt gick bra.
  Jag födde mitt andra barn hemma också. Förra året på sovrumsgolvet. Ett minne jag aldrig kommer att glömma!
  Hoppas ni alla mår bra och njuter av den underbara första tiden!

  Må gott!

  SvaraRadera
 5. Inte som man tänker sig på förhand! Bra att slutet var lyckligt! Kikade in och hittade länk hit via badrum… Tror jag ska kika mer igen för inspiration när barnen sover. Vi har också Ellinor, född september 2011! Funderade på stavningen Eleonora också, så vackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså, du fick en Ellinor nästan samtidigt! Det namnet vred och vände vi också på : )

   Radera