_

söndag 17 juli 2011

Trädgårdar i Torsåker


I dag var jag på utflykt med tema blommor och trädgård i Torsåker. Det obligatoriska stoppet var såklart Bergabacken för att frossa i pelargoner. Jag köpte en stickling av den bedårande Westdale Appleblossom. Denna skönhet tog skaparen Charlie Clark åtta år att ta fram! Inte för att jag vet något om hybridisering, men det lät som att det var en väldig lång tid.
Ungefär lika lång tid har det tagit för Sören Joelsson att skapa den här trädgården i Bagghyttan. Främsta anledningen till dagens tur var att tidningen Land arrangerar Öppen Trädgård vilket innebär att privatpersoner slår upp grindarna för allmänheten. Den enda som anmält sig från Gästrikland var Sören. Undrar varför vårt landskap är så klent representerat? Jag tvivlar på att det saknas gästfria trädgårdsentusiaster...

2 kommentarer:

 1. Det finns säkert många svar på din fråga. Hur har vi det med "Jante" här? Är det ännu accepterat att "visa upp något", vare sig det är trädgård eller något annat.
  Ser att du varit nere hos Sören i Bagghyttan. Tidningen Land ringde mig också, men då visste jag inte om vi skulle vara bortresta eller inte, så det fick bli ett nej.
  Har under denna sommar haft en Öppen Trädgårdsdag (samarrangemang m Sören), en trädgårdsförening på besök samt några andra tillfällen inbokade besökare.
  Välkommen!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Kul med en hälsning från dig, Anette! Jag hade koll på din blogg för att se om din spännande trädgård kunde ingå i turnén också. Fortsätter att hålla ögonen öppna!

  SvaraRadera