_

tisdag 21 juni 2011

KalashelgI helgen har vi haft kalas i dagarna två. I princip hela förra veckan gick åt till att förbereda firandet av makens 30-årsdag. Jag antar att de flesta familjer förbereder kalas genom att städa, handla och kanske baka. Jag längtar tills det är så enkelt! Våra förberedelser var lite mer tungrodda.

Vi har precis avslutat dräneringen kring gårdens alla hus, vilket betyder att trädgården är delvis sönderkörd. För att gästerna inte skulle snubbla har vi skottat bort grushögar, fyllt igen hål och burit bort sten. Två dagar efter att grävmaskinen åkt härifrån gick avloppsledningen sönder, så det blev ett litet sidoprojekt att styra upp för att kunna använda toaletterna. För att vi skulle ha en trevlig plats att sitta på byggde vi en pergola i köksträdgården. Men eftersom vädret blev för dåligt för att sitta ute, blev vi tvugna att röja undan hundratals kilo cementsäckar, två badkar och en del virke för att göra plats på logen i stället.

Födelsedagsbarnet snickrade ihop långbord och jag sydde stämningsskapande draperier och bakade tårta till de 26 vännerna som kom i lördags och de 19 släktingarna som uppvaktade i söndags. Efter allt slit blev båda dagarna supertrevliga och trots det kyliga och regniga vädret var det jättemysigt att sitta på logen, invirade i filtar och med bordet fullt av levande ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar