_

tisdag 3 januari 2012

Var är det goda nya året?

Stopp nr 1. Kakelugnen ska återinstalleras i biblioteket/kökskammaren.
Trots alla lyckönskningar om god fortsättning har dagarna varit präglade av sjukdom och missöden. Feber, hosta och förkyldning vandrar runt mellan oss här hemma sedan veckorna före jul. Vi har börjat dra igång "Projekt Återinstallera Kakelugn" vilket har börjat med ett stopp bokstavligt talat. Det visar sig att rökkanalen murades igen när den togs bort nere i kökskammaren för sådär 70 år sedan. Det betyder att murstocken på övervåningen måste bilas upp för att kunna komma åt och riva stoppet. Suck och stön!
 
Stopp nr 2. Maken byter däck för fjärde gången.
Och lyssna på den här osannolika oturen: I går åkte jag och sonen de knappa två milen in till civilisationen för att handla. När jag kommer ut på parkeringen är ena däcket helt platt. Ingen panik för en handy-woman, tänker jag, packar om matkassarna och ut med reservdäcket. Men surprise - någon har glömt att lägga tillbaka domkraften!

Tur i oturen var maken hemma och sjuk, så han kom den andra bilen, domkraften och dottern. Maken byter däck och vi åker hundra meter. Sedan är reservdäcket också platt! Maken lirkar av det för att sätta på reservdäcket från den andra bilen. Men, nejfan - det passar ju inte! På med det punkterade reservdäcket igen. Sedan var det bara att lämna bilen och åka hem för att åerkomma med ett sommardäck. Suck och stön!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar