_

måndag 16 maj 2011

Bevis


De här bilderna är de äldsta jag har hittat som bevisar hur bostadshuset verkligen har sett ut. Den översta är från 1929. Framför farstukvisten står Carl-Erik Blomkvist, Catharinas och Carl-Fredriks fosterson. Det är hans 15-årsdag och han har tagit på sig sina allra finaste kläder. Kanske fick han cykeln i födelsedagspresent. Jag undrar om farstukvisten gjordes som på fasadritningen från början, eller om den alltid har sett ut såhär?

På den andra bilden står pastor Emilsson framför västra gaveln. Familjen Blomkvist var med i Filadelfiaförsamlingen och det var visst många sammankomster på Högbo gård. På fotografiet ser man att gavelfönstren som finns på fasadritningen inte utfördes.


Så här förvandlar du de svartvita fotografierna till färg - använd fantasin: Träpanelen är målad i ljust röd slamfärg. Fönsterbågarna i engelskt röd. Farstukvisten har en ljust grön kulör, både invändigt och utvändigt. Entrédörren är målad i gulockra. (Fast i det fallet hittar jag bara på. Dörrarna finns inte kvar så jag vet faktiskt inte.) Övriga snickerier är brutet vita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar